вівторок, 11 квітня 2017 р.

Великодні кексики


Неймовірно смачні, ароматні,  пухкі і ніжні кексики, котрі так і хочеться з'їсти і ні з ким не ділитися:). Такі кексики можна навіть поставити до кошика, адже вони дуже сильно нагадують міні-пасочки.
Інгредієнти. Тісто: 4 яйця, 3/4 скл цукру (160 г), 1 пачка ванільного цукру, 1 скл. борошна, 1/2 скл. крохмалю, 250 г масла або маргарину, 2 ч. л. порошку до печива, цедра з половини лимона. Глазур: 1 скл. цукру-пудри, 1 ст. л. соку з лимона, 1-2 ст. л. води. 


Перш ніж перейти до приготування кексиків, зазначу, що для вимірювання складників використовувала склянку ємністю 250 мл. Борошно, крохмаль, порошок до печива просіяти. Стерти цедру з лимона. Масло чи маргарин розтопити в мікрохвильовці. 

Яйця збити з цукром і ванільним цукром до світлої пишної маси. 


Зменшити оберти міксера до мінімуму, додати сухі складники, продовжувати збивати. 

В кінці додати розтоплене масло та цедру лимона, вимішати.


 Викласти у форми тісто на 3\4 об'єму. 


Пекти в розігрітій до 180 градусів духовці 25-30 хв. Перевіряти готовність сірником, якщо він буде сухим, кекси готові. Охолодити і акуратно витягнути з форм.

 Цукор-пудру просіяти, додати лимонний сік і воду, ретельно вимішати. 

Глазур має бути густою, але текучою. 

За бажанням і для більш естетичного вигляду можна обрізати випуклу верхівку кексиків і перевернути.


 Полити кексики глазур'ю, посипати декораціями. Щоб глазур краще застигла поставити на кілька годин до холодильника.


Ці кексики так і створюють великодній настрій.  Просто неймовірні як на смак, так і на вигляд, пухке ніжне тісто з лимонною ноткою добре смакуватиме з чаєм чи кавою. 


  
Велика перевага цих кексів в тому, що вони готуються дуже швидко. Крім того, їхній смак - це також їхня сильна сторона. 



 Цукрова глазур і кольорова посипка доповнюють кексики і роблять їх святковими, такими, що ідеально підійдуть до великоднього кошика. Загалом можна робити їх без глазурі, тоді вони будуть не такими великодніми та більш буденними:).


 Смачних свят!

Немає коментарів:

Дописати коментар