вівторок, 13 червня 2017 р.

Фаршировані кабачки-човники


Кабачкові човники - легка літня страва, яка, впевнена, сподобається багатьом. І ще її перевага в тому, що її приготування не займе багато часу та не вимагає чималих зусиль. Тому гайда на кухню.
Інгредієнти: 3 невеликі кабачки, 2 зубці часнику, 50 г грецьких горіхів, 100 г твердого сиру, 100 г копченої м'ясної грудинки, сіль, перець, готова суміш прованських чи італійських трав.
Кабачки помити, розрізати навпіл.

 Вибрати серединку. 

М'якоть порізати. 

Човники натерти сіллю і травами. 

Порізану м'якоть обсмажити на олії до готовності, злегка посолити, поперчити, додати трав.

Часник дрібно порізати, додати до кабачків наприкінці тушкування. Потушити ще 3-5 хвилин. 

Горіхи подрібнити в блендері. 
Сир натерти. 

Грудинку порізати дрібними кубиками. 

До кабачків додати 50 г натертого твердого сиру, тобто половину, грудинку, горіхи, ретельно перемішати.

Начинити цією сумішшю човники, викласти на вистелене пергаментом деко, зверху посипати рештою твердого сиру. 

Пекти в розігрітій до 180 градусів духовці 25-30 хвилин.



Смакота. Закуска те, що треба, особливо в літній період, коли не хочеться масних страв. Кабачки виходять надзвичайно соковитими, в міру пікантними та надзвичайно смачними.



Ця закуска дуже гарно піддається експериментам, тобто начинку можна вдосконалювати та змінювати, хоч до безкінечності і кожного разу страва буде іншою, так вона точно не проїсться.
Такі човники прикрасять як святковий, так і буденний стіл, і навіть пікнік на природі. Словом, майже універсальна страва і до того ж оригінальна та смачна.

Немає коментарів:

Дописати коментар