суботу, 3 червня 2017 р.

Крем-зупа з зеленого горошку за рецептом Джеймі Олівера


Одразу розпочну із зізнання - обожнюю крем-супи, а от весною і влітку, особливо, полюбляю зелені страви. Тож сьогодні хочу поділитися рецептом відомого кулінара Джеймі Олівера, а саме - Крем-зупи із зеленого горошку. Зізнаюся чесно, зготувати цю страву хотіла вже кілька років, але щось не складалися зорі:). І от нарешті я це зробила, результат виявився смачним:).
Інгредієнти: 1-2 картоплі, 2 великі стебла селери, 1 невелика цибуля, 30 г вершкового масла, 1 ст. л. олії, 1 л води (овочевого або м'ясного бульйону), 300 г зеленого горошку (використовувала морожений), 100 мл вершків, 100 г фети, кілька гілочок м'яти, 4 шматки багету або чіабатти, оливкова олія, сіль, перець, чебрець.
Рецепт цього неймовірного супу знайшла на моєму улюбленому блозі у Віки. Тож якщо ви так як я любите кухню, смачні страви і красиві фудфото, тоді вам сюди:). А після рекламної паузи можемо перейти і до готування.
Картоплю почистити, порізати і відварити у підсоленій воді до готовності. Коли картопля готова, злити воду, додати невеликий шматок вершкового масла, потовкти товкачиком до стану пюре.

Тим часом селеру і цибулю дрібно порізати. 


В каструлі розігріти 30 г вершкового масла і 1 ст. л. олії. Додати селеру і цибулю, потушити до м'ягкості.

Додати заморожений чи свіжий горошок потушити 2-3 хвилини. 

Долити до овочів воду, варити на малому вогні до готовності овочів. 

Додати картопляне пюре, вершки, посолити і поперчити. Довести зупу до кипіння. 

Пюрувати зупу блендером до однорідності. Ще раз довести до кипіння.

Але це ще не все. Фету порізати кубиками. 

Хліб порізати кубиками, підсушити на сухій сковороді чи в духовці до золотистості. 

Грінки перекласти в миску, скропити оливковою олією, додати порізану фету, листочки м'яти, перемішати.

Для подачі налити зупу в тарілки і щедро присипати заправкою. Справді смачно і красиво. Ніжно зелений колір дуже гарно поєднується з пастельними тонами заправки.



А щодо смаку, то він чудовий. Фета і м'ята додають ніжному смаку зупи пікантності. Це ідеальна літня зупка.

Ідеальна страва до Зелених свят!


Останнім часом мене дуже сильно приваблють зелені страви. Коли бачу десь в якомусь кулінарному блозі, книжці чи журналі рецепт такої кольорової страви одразу виникає непереборне бажання її приготувати. Мабуть, це тому, що зелений у мене асоціюється із здоров'ям, оновленням та літом. Словом, смакуйте зеленими стравами і будьте здоровими! Усім смачного! І до нових смачних зустрічей!

Немає коментарів:

Дописати коментар